2022-04-26
Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍北京樓呢間連鎖酒樓質素不嬲都不俗,葵芳新都會嘅分店都好闊落,枱唔算多,但都一定有足1.5米距離!—————————————————————❣️ 北京填鴨套餐4人餐 $966 都好抵食!咁多野食!人均都係$200幾!🐣泠艷雙拼(酒糟醉雞及海蜇頭)海蜇頭好小見,都幾爽幾好食!醉雞都可以,略嫌肉質有啲嚡,但味道唔錯🍤黃金鹹蛋蝦球呢個好食,蝦好大隻好彈牙,有脆玉瓜,全部都包滿咸蛋黃!🥘濃湯海皇燴仿翅有蝦、帶子同仿翅,好食!味道唔會太咸!🦆烤北京填鴨片皮鴨,um佢係片肉鴨🙂不過皮係脆嘅,即叫即整,一坐低就嗌因為要等45分鐘,所以佢最後先黎都好飽了!🐟茶樹菇蒸魚方—>炸黃花魚本身成個set最唔想食呢個,點知佢賣曬🥳經理話轉松子魚比我哋,但🐷姨話想食黃花魚,所以經理轉比我哋,比夠4條,成條炸,上堂都幾恐怖,不過味道唔錯,但應該解唔夠凍,所以肉有啲霉,但之前食係好食!🥗蟲草花上湯小豆苗上堂嘅時候份量有啲小,但因為真係太
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
📍北京樓
❣️ 北京填鴨套餐4人餐 $966
都好抵食!咁多野食!人均都係$200幾!
🐣泠艷雙拼(酒糟醉雞及海蜇頭)
🍤黃金鹹蛋蝦球
呢個好食,蝦好大隻好彈牙,有脆玉瓜,全部都包滿咸蛋黃!
🥘濃湯海皇燴仿翅
有蝦、帶子同仿翅,好食!味道唔會太咸!
🦆烤北京填鴨
🐟茶樹菇蒸魚方—>炸黃花魚
🥗蟲草花上湯小豆苗
上堂嘅時候份量有啲小,但因為真係太豐富,所以都夠食,冇臭青味
🥟灌湯小籠包
🐷favourite,皮夠薄!湯汁都夠!
🍡桂花酒釀小丸子
唔鐘意佢係黑芝麻饀!甜左少少但好味嘅!
不專業評分
👅好味指數:4/5
💰性價比:3.5/5
👍🏻推薦:3.5/5
—————————————————————
🏡地址: 北京樓(新都會廣場)
葵芳興芳路223號新都會廣場5樓511-530號舖
👉🏻好多分店
#chuchu食在葵芳
#chuchu食中餐
#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店