2019-09-02
Kama 出名就食龍蝦包的,而且餐廳的裝修也是以龍蝦🦞作主題。好耐之前有同朋友黎過食野,果時無食到龍蝦包,所以點都決定會再黎食!同媽咪睇電視嘅時候,是旅遊節目介紹龍蝦包,媽咪話想試下....哈哈機會嚟啦!就同媽咪黎食啦叫了 “龍蝦匯”$468 ,呢個set好豐富有龍蝦包、蒜蓉牛油龍蝦和龍蝦什錦海鮮石鍋湯🧞♂️首先黎到既係龍蝦包和半隻烤蒜牛油龍蝦🦞,放埋係木板上。還配了薯條🍟和沙律菜!不得不提薯條中還有蕃薯條係入面呀~龍蝦包的麵包塗上了牛油再烤一烤過,所以外脆內軟🥳入面既龍蝦肉多到瀉出黎咁~咬落去啖啖龍蝦肉,好彈牙!蒜蓉牛油龍蝦size適中,龍蝦拑大大個而且又多肉喔。龍蝦肉肉質彈牙又新鮮味! 龍蝦什錦海鮮石鍋湯,可以選擇烏冬ᴏʀ飯,我就簡左食烏冬。店員送過黎既時候,龍蝦湯仲滾下滾下喔♨️看到龍蝦頭很有霸氣喔😈龍蝦湯濃濃的,好鮮甜! 入面仲有好多海鮮,包括青口、蜆肉、蟹柳、魷魚仔...叫左杯特飲ᴅᴏᴜʙʟᴇ ʙᴇʀʀɪᴇs🍓顏色好繽紛🌈sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇs打到好高,係士多啤梨同藍莓,出嚟有兩隻色,無我想像中冇咁甜太好了!
就同媽咪黎食啦
不得不提薯條中還有蕃薯條係入面呀~
咬落去啖啖龍蝦肉,好彈牙!
龍蝦什錦海鮮石鍋湯,可以選擇烏冬ᴏʀ飯,我就簡左食烏冬。
店員送過黎既時候,龍蝦湯仲滾下滾下喔♨️
叫左杯特飲ᴅᴏᴜʙʟᴇ ʙᴇʀʀɪᴇs🍓