2021-04-15
喺奧運站附近發現到一間好寫意嘅餐廳~Eaaat.here 💁🏻♀️食西班牙菜~環境好靚,可以舒服地同朋友食餐飯傾吓計~我哋叫咗幾款嘢食,全部都好滿意😋1.🤩全晚之最愛美食:免治雞肉棒超級好味~雞肉棒係店家自家製,雞肉好新鮮好嫩滑😋而且醬汁都係佢哋自家秘製,再加埋蛋黃,撈埋成個汁去點雞肉棒食一流!呢個雞肉棒會令人食完一條再一條!2. 刺身蝦配香辣紫蘇青檸汁刺身蝦好新鮮~紫蘇青檸汁令蝦嘅鮮味更加突出,酸酸甜甜好開胃。市面上好少見到呢個組合嘅刺身蝦,值得一試👍🏻3. 烤蝦墨西哥夾餅夾餅薄身,所以顯得餡料都好多😍蝦肉好大隻,好爽口。夾餅中間有啲蕃茄粒同埋椰菜絲~4.墨西哥烤粟米粟米同芝士嘅配合好正🤩粟米好清甜,配合埋啖啖芝士,好肥🤣但令人好滿足!5. 魚子醬蟹膏蟹肉意粉一放上枱已經聞到好香🤤勁多蟹肉喺上面~意粉上面亦有少量魚子醬。我好鍾意佢個意粉,爽口得來又唔會太乾。醬汁嘅比例好好,一定要點🙌🏻6. 墨西哥風味烤雞(半份)吼雞嘅皮好薄而且好脆。烤雞嘅雞皮係會令到我想食晒佢😂雞肉焗完都仲係好Juicy,一啲都唔乾。雞肉亦都好入味,肉質鮮嫩,點埋醬食都好正~完全冇油膩感覺🍗讚~7.士多啤梨蘋果金寶
Eaaat.here 💁🏻♀️食西班牙菜~
環境好靚,可以舒服地同朋友食餐飯傾吓計~
我哋叫咗幾款嘢食,全部都好滿意😋
1.🤩全晚之最愛美食:免治雞肉棒
2. 刺身蝦配香辣紫蘇青檸汁
3. 烤蝦墨西哥夾餅
夾餅薄身,所以顯得餡料都好多😍
蝦肉好大隻,好爽口。夾餅中間有啲蕃茄粒同埋椰菜絲~
4.墨西哥烤粟米
5. 魚子醬蟹膏蟹肉意粉
6. 墨西哥風味烤雞(半份)
7.士多啤梨蘋果金寶伴雪糕
見到隔離枱食緊呢個甜品,忍唔住叫埋一份~果然係好好味!
有一支雲呢拿雪糕甜筒做裝飾。咁靚一定要影相打卡。店員好貼心,見到我哋影完相之後先幫我哋整碎個雪糕👏🏻冰凍嘅雪糕加埋熱辣辣嘅蘋果金寶一齊食,口感好正~
呢個甜品必試🤤
8. 飲品:Drink.here (signature cocktail )
呢杯Cocktail有好多青瓜片,味道好清新。酒精濃度唔算太勁,岩我口味🤩加埋檸檬汁好夾🍸
我同朋友都好鍾意呢間餐廳。嘢食同環境都唔錯😍啱一大班朋友或者情侶黎食飯傾偈~推薦👏🏻