2018-12-17 231 瀏覽
我們一行四人終於等到放lunch時間了,梗係要搵一間舒適又好食嘅地方,坐低嘆個Lunch。朋友一直都好想食呢一間喺尖沙咀都有分店嘅四季文昌,聽說晚市嘅火鍋特別出色,不過忍唔住先試下Lunch。一邊進入餐廳,入邊欣賞別緻嘅裝修擺設,最後穿過水吧直入四人梳化位置。店員服務態度殷勤親切,隨即俾咗幾杯水同埋俾咗幾份餐牌我哋睇。我哋每人order左一個午市套餐,還可以加配小吃和特色飲品,價錢只係介乎$40至$70左右,都幾抵食。餐前小食嘅滑豆腐加芝麻醬汁好開胃,而且豆腐好滑溜。我哋分別叫了濃厚咖喱牛筋腩飯、兩份四季文昌海南雞飯加肉骨茶配油飯,在加配鮮蝦腸粉同埋花雕醉雞翼,大家一齊share食。當中嘅濃厚咖喱牛筋腩飯咖喱味都唔算太辣,反而辣度剛剛好,而且牛筋腩半肥瘦,肉質比較林,好易咬口,咖喱汁送白飯真係一流之選。我就加$6轉飲凍椰子菠蘿特飲,飲一啖落去味道好Fresh ,菠蘿肉食落去多汁,好好飲。其他食物同樣非常滋味。最後埋單$350,每人平均消費$90有找,就可以食到咁豐富、又好食嘅午市套餐,真係物超所值!必定會再encore!

餐前小食嘅滑豆腐加芝麻醬汁好開胃,而且豆腐好滑溜。

其他食物同樣非常滋味。