2022-04-26 897 瀏覽
小弟未食過Bagel但想試好耐去開火炭發覺冇乜野食但有依間主打Bagel嘅Cafe!😋//舖頭本身有十一款Bagel可以揀有分soft同chewy嘅Bagel (Chewy+$10)我就叫左個Chewy嘅藍莓味Bagel試下 🫐個餡就要左圖五嘅The Stack🤪//自取果下真係覺得超豐富 估唔到仲送個沙律咬落個Bagel夠脆 有咬口 😻有少少藍莓味甜味 同啲餡嘅鹹味都唔會話有衝突啲餡呢 就生菜蕃加青瓜都好新鮮好爽脆 💦本身唔太鍾意食pickles 因為太酸但佢淨係落少少幾片去增加唔同層次嘅味道 係又幾接受到 👍🏻火腿塞好塞滿 再加煙燻牛肉同芝士嘅鹹香真係幾好食 而且會食得飽🫶🏻話說如此 蘑菇嘅存在感就相對地唔突出 OK嘅 👌🏻//分數: 8.5/10✨冇食過其他Bagel 唔識比較但我相信佢算係非常豐富 😚價錢$82(+$10 for chewy bagel)$92一個包 確實係貴左啲Anyway食完幾有滿足感所以都有機會再黎過!Honey Earl Grey正常表現 $30都係貴左啲冇乜蜜糖香 但Earl Grey味柔和左 🧐伏味: 0/10💩冇乜問題 純粹實地黎過就發現火炭原來比
小弟未食過Bagel但想試好耐
話說如此 蘑菇嘅存在感就相對地唔突出 OK嘅 👌🏻
分數: 8.5/10✨
冇食過其他Bagel 唔識比較
但我相信佢算係非常豐富 😚
價錢$82(+$10 for chewy bagel)
$92一個包 確實係貴左啲
Anyway食完幾有滿足感
所以都有機會再黎過!
Honey Earl Grey正常表現 $30都係貴左啲
冇乜蜜糖香 但Earl Grey味柔和左 🧐
伏味: 0/10💩
冇乜問題 純粹實地黎過就發現火炭
原來比我想像中 個地理位置仲要更加kam 😂
Umm... 同埋凳有凳背會開心啲
留意番大部分都係高凳啦
& 行出行入取餐會有微微不便 👾 acceptable geh
📌 The Brew Corner
火炭坳背灣街2-12號威力工業中心地下A6號舖
#新界 #火炭 #火炭美食
#Cafe #Bagel #貝果
#HKFoodie #Foodie_Server_火炭 #TheBrewCorner
#HKIG #HKFood #HKFoodBlogger #HKInfluencer
#Foodporn #Foodstagram #Instafood
#Openrice #食評
2022-04-20