餐廳: Amplifier Restaurant (積福街)
資訊:

2024-03-26 1101 瀏覽
大圍自從開咗圍方多咗過嚟呢區,今次就嚟咗依間環境坐得舒適嘅高質西餐廳,我哋嗌咗餐廳最受歡迎嘅二人餐。精選新鮮生蠔4隻🦪生蠔係採用西班牙生蠔,新鮮大隻,非常肥美鮮甜。巴馬火腿配蜜瓜🥓🍈蜜瓜非常非常甜,巴馬火腿大塊得黎但又唔會非常鹹,十分之夾。蒜香牛油田螺酥皮盒🧈🐚田螺放喺酥皮盒入邊,造型特別。酥皮好酥脆,田螺亦都有好多舊。蟹肉龍蝦濃湯🦞🦀龍蝦湯超濃郁又creamy,入面仲有蟹肉添,令成個湯更加有層次感。香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵🍝帆立貝大粒又煎得香,蕃茄醬亦鮮甜濃郁,每一啖麵都沾滿醬汁。慢煮美國威靈頓牛柳🐮🥩必點推介!一上枱已經見到個牛柳非常粉嫩,再有黃金酥皮包住,酥皮層次分明,成個口感外脆內軟,超好食。是日精選甜品🍫🍨🍓今日甜品係朱古力蛋糕同埋意式奶凍,兩款都唔會過甜,為餐飯畫上完美句號。

精選新鮮生蠔4隻🦪
生蠔係採用西班牙生蠔,新鮮大隻,非常肥美鮮甜。

巴馬火腿配蜜瓜🥓🍈
蜜瓜非常非常甜,巴馬火腿大塊得黎但又唔會非常鹹,十分之夾。

蒜香牛油田螺酥皮盒🧈🐚

蟹肉龍蝦濃湯🦞🦀

香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵🍝
帆立貝大粒又煎得香,蕃茄醬亦鮮甜濃郁,每一啖麵都沾滿醬汁。

慢煮美國威靈頓牛柳🐮🥩

是日精選甜品🍫🍨🍓