2017-06-01 1914 瀏覽
落雨天就更加要食好啲! 今日突然想食日本野,所以book左呢間餐廳。110蚊就可以食到三樣嘢,喺中環算係好難得嘅價錢。雖然每款份量比較細,但因為有三分,食曬之後都會好飽。 我見隔離枱有人嗌咗三碗都係魚生飯添!首先嚟咗個麵豉湯暖下個胃,個湯味道適中,仲有豆腐,一定唔係即沖即飲果種。至於半燒三文魚飯,我冇諗過會有咁多三文魚,魚肉佔咗成半碗, 調味比較重,比我哋平時食嘅三文魚腩鹹少少,送飯一流。另外叫咗個鰻魚青瓜卷,肥美嘅鰻魚同爽脆嘅青瓜,係好完美ge平衡。至於燒鯖魚係切咗頭尾ge,而且冇咩骨,好方便食。如果齋食就鹹咗少少,但送飯係唔錯嘅。最後仲送一球雪糕做甜品。推薦中環返工ge朋友lunch去試下,計返質素同份量好抵食。美中不足ge係佢哋人手不足,繁忙時間樓面得一個人,拎menu、上菜都等左好耐,如果佢哋可以增聘樓面人手就好喇。
落雨天就更加要食好啲!
今日突然想食日本野,所以book左呢間餐廳。

半燒三文魚飯
燒鯖魚