週末呀仔又去左爺爺嫲嫲屋企到玩, 我地又可以輕輕鬆鬆咁食個飯行下街。決定到九龍城食午餐然後去街市買海鮮🦀返屋企煮, 老公第一次挑戰整薑蔥炒蟹比我食, 原來海鮮檔有得幫手將蟹斬件, 太好喇, 等老公尋晚仲好認真咁上YOUTUBE學劏蟹, 當堂鬆左一口氣。難得搵到一間可以📱訂座既CAFE, 訂左11點。最想要讚The Yell-Owl Seafood and Grill的是佢地有自選配搭全日早餐提供。確保所有食物都是客人自己最鍾意食既, 呢個咁加分既舉動點解其他會提供ALL DAY BREAKFAST 既CAFE唔可以效法一下呢? 我點左炒蛋, 煙三文魚, 蟹肉牛油果🥑多士同薯餅(附送沙律, 焗豆, 粟米), 老公就點左英式全日早餐。自選早餐 - 餐點送上來的第一感覺是非常大份足料, 把整個餐盤舖滿, 食物也擺得很整齊漂亮。炒蛋嫩滑蛋味濃, 煙三文魚厚肉油亮, 薯餅🥔外脆內軟, 蟹肉牛油果多士 - The Yell-Owl Seafood and Grill的做法是將蟹肉和牛油果加入沙律醬內, 好味呀, 我係牛油果FANS, 曾經試過係各大超市食材店買過好多唔同牌子既牛油果醬, 但發現佢地

難得搵到一間可以📱訂座既CAFE, 訂左11點。

自選配搭全日早餐

自選早餐 - 餐點送上來的第一感覺是非常大份足料, 把整個餐盤舖滿, 食物也擺得很整齊漂亮。炒蛋嫩滑蛋味濃, 煙三文魚厚肉油亮, 薯餅🥔外脆內軟, 蟹肉牛油果多士 - The Yell-Owl Seafood and Grill的做法是將蟹肉和牛油果加入沙律醬內, 好味呀, 我係牛油果FANS, 曾經試過係各大超市食材店買過好多唔同牌子既牛油果醬, 但發現佢地同樣是墨西哥式牛油果醬, 我個人並不喜歡加入了洋蔥蕃茄青椒檸檬汁的牛油果醬, 覺得把牛油果的味道搶過了。所以呢個單純只有蟹肉,牛油果同沙律醬既口味真係啱曬我, 每啖都食得好開心。

英式全日早餐 - 老公話每一樣食物都好新鮮有水準, 我食左一啖牛角包🥐, 鬆脆好香牛油味。

平時唔愛飲咖啡既我, 但每次食all day breakfast都硬係覺得要嗌杯咖啡☕️先夾, 先至完滿。

自選配搭全日早餐