2023-02-17 1643 瀏覽
之前喺挪亞方舟度假酒店入住全新推出嘅「綠意農莊星級 GLAMPING 主題客房」,住宿套票包咗入住當日嘅晚餐,遇啱新春期間可享用特別版,食到好飽好滿足!!!酒店嘅餐廳環境唔錯,座位之間有充足空間,而且一邊食飯可以一邊欣賞璀璨嘅青馬大橋、汀九橋海景,感覺都幾有情調。食飽之後仲可以出去沙灘行吓、影吓相。我哋食嘅晚餐好豐富,一開始先有沙律,之後有好大陣仗嘅海鮮拼盤同刺身拼盤,然後仲有自選主菜同埋甜品,真係飽到上心口😋😋😋海鮮拼盤有龍蝦、蟹腳、凍蝦、青口等等,龍蝦好正,啖啖肉;蟹腳味道鮮甜,不過食起上嚟就用力啲😂 刺身嘅份量都非常慷慨,而且每件刺身都係厚切的!三文魚最肥美,我哋個個都食咗好多件!兒童餐嘅主菜可以揀肉醬意粉或者芝士焗通心粉,我哋一樣要咗一份👍🏻 其他主菜揀咗豬鞍同埋美國肉眼,豬鞍用咗慢煮方法處理,好淋好嫩,係必食推介🤤甜品有楊枝甘露布甸、cheese cake 同埋榴槤奶凍,我最鍾意cheese cake,一路食一路飲杯咖啡,啱啱好!

2023-02-03
  • 長腳蟹