2020-11-20 24 瀏覽
呢排好興食石燒牛,喺旺角通菜街都有好幾間。入到去呢間豐石板燒專門店令我好期待。門口有位置預先買飛,客人可以挑選自己喜愛嘅石燒。我同朋友揀咗美國肩胛肉眼同埋封門柳。兩者都係200 Gram足夠一個人食嘅份量。出邊有任食沙律、味增湯同埋白飯任裝,仲有好多醬料俾顧客任君選擇,包括有燒肉汁、豬扒汁同黑椒汁。沙律菜仲可以自行挑選唔同口味嘅沙律醬。我就揀咗胡麻醬,啲沙律多到倒瀉晒🤣。味道比較清,沙律菜尚算新鮮。我哋重點左兩客小食,分別係香芋丸同埋芝麻雞翼。冇幾耐石板燒就到啦。我哋慢慢將牛肉切開。比較鍾意食封門柳。佢嘅肉質鮮嫩而且香,用埋枱上面嘅電動黑胡椒添加器味道就攞滿分啦!飲品方面呢度有樽裝嘅蜜桃烏龍茶。朋友特別鍾意飲茶揀咗冷泡茶。味道甜甜的,伴隨茶香非常令人心曠神怡~

我哋重點左兩客小食,分別係香芋丸同埋芝麻雞翼。