2017-08-06
M佬:A姐,你再食真係變米芝蓮喇!A姐:(超勁爆嬲樣)M佬:其實做米芝蓮都幾好呀,好cute呀!我都係咁愛你㗎!…(去到呢刻,講咩都已經無用)…真係衰多口,為表賠罪就帶A姐去食獲得米芝蓮一星,位於太古城嘅CIAK – All Day Italian!餐廳以木製風格為主,簡約又有feel。不過,唔好以為係米芝蓮推介就會好貴,價錢都叫做負擔得起㗎。餐前麵包點完菜後,店員先送上自家製麵包,麵包熱辣辣,好香呀!外脆內軟嘅麵包加上黑醋同橄欖油,好好味呀!如果唔夠,仲可以免費添加㗎!是日餐湯(蘑菇湯)一大碗嘅蘑菇湯夠晒2個人飲,店員話用上多種蘑菇打製而成,所以湯底充滿濃郁嘅蘑菇香味,細軟幼滑。傳統意大利肉丸伴薯仔及黑水欖用豬肉同牛肉,再加上芝士打製而成!肉汁豐富,好Juicy㗎!炭燒澳洲M7和牛西冷扒(9安士)配薯菜細心地先將碟同餐具預熱,以維持同牛扒嘅溫度。五成熟嘅牛扒厚身,好有質感,半生熟嘅牛扒好幼嫩,夠Juicy!炭燒澳洲羊架(13安士)配薯菜三件大大塊嘅羊架,五成熟,用炭燒到焦香,充滿肉汁,羊羶味微。至於,驚喜在於配菜,清爽鮮甜,唔錯!
A姐:(超勁爆嬲樣)
餐前麵包
是日餐湯(蘑菇湯)
傳統意大利肉丸伴薯仔及黑水欖
炭燒澳洲M7和牛西冷扒(9安士)配薯菜