2017-11-24
有事過金鐘,順便約朋友 lunch, 就佢方便,訂了Habitu。 記得以前是銀行,但後來改裝成餐廳。地方唔算大,裝修可以叫前衛,但又可以話孤寒,真是見仁見智,所有水渠,冷氣裝置外露,一覽無遺,只用白色物料遮下,我就唔多 like 啦!而且坐位太貼,想講下私密話都唔敢,隔離全部聽到!叫了全日豪華早餐 ,野菌藜麥意大利飯送來的清水都有自己餐廳logo, 專業呀!餐湯是蕃茄椰菜, 番茄味濃椰菜熟到已經融入湯裏,口感舒服!餐前沙律全部是新鮮蔬菜,可以醒下胃全日早餐 - 有烘焙多士、 車厘茄、 菠菜香茅腸、 煙肉、 炒蛋、 黃豆 、煙三文魚,真係好豪華自家製香茅菠菜腸身草青色,感覺好田園, 啖啖肉都有香茅味 , 烘焙多士出色 ,冇咗水分嘅麵包食落唔乾硬,入口溶化, 廚師技藝非凡。 炒蛋加咗好多鮮奶,香滑可口, 而且厚身, 好似食千層糕咁.野菌藜麥意大利飯, 用蘑菇汁煮,菇味非常濃,加上意式唔太熟的飯,有咬口感兩杯香滑咖啡 ,就完成這個午餐了!其實想食亞麻籽素菜千層麵,可惜售罄了!
而且坐位太貼,想講下私密話都唔敢,隔離全部聽到!
叫了全日豪華早餐 ,野菌藜麥意大利飯
送來的清水都有自己餐廳logo, 專業呀!
餐湯是蕃茄椰菜, 番茄味濃椰菜熟到已經融入湯裏,口感舒服!
餐前沙律全部是新鮮蔬菜,可以醒下胃
兩杯香滑咖啡 ,就完成這個午餐了!
其實想食亞麻籽素菜千層麵,可惜售罄了!