2024-04-02
係土瓜灣區幫襯過不少粉麵店,無一間滿意! 我要求牛腩係五香啫,牛筋炆得夠冧啫,想食碟南乳豬手炆得夠冧夠入味啫,都唔好睇價錢.蘇記,七喜,金苑,肥仔記,通通唔合格,一係牛腩牛筋唔夠冧,一係坐得唔舒服冷氣不足服務差,潮式嘅味道又唔係我杯茶,所以潮豐唔會選擇,唯有行遠D,行去譚公道果邊覓食.經過哩間叫同一,店舖門面比較細而從未幫襯過,於是推門入去睇睇.點咗碗筋腩河多蔥,女友小熊點咗四寶河,再加淨豬手一碟.優點:1, 冷氣夠凍.2, 環境光猛乾淨.3, 湯底清甜.4, 牛筋夠冧夠入味! 冧到無牙阿婆都食到! 滿意! 牛腩好奇怪,質感一舊舊硬實實,食佢要技巧,細細啖食反而口感鬆軟得多.5, 四寶丸有魚蛋,豬肉丸,魚皮餃同墨丸,我只係食咗豬肉丸, size 比起街有賣嘅豬肉丸細粒,但口感鬆軟.6, 豬手同樣夠冧夠入味! 份量足無偷工減料,正! 推介!7, 好鬼憎掃曲落單! 想多蔥多腩汁,哩D要求總係無得俾你揀,但係同一嘅掃曲有得揀喎! 咁咪窩心囉!8, 要求多蔥真係俾多蔥,服務算係咁啦!缺點:1, 店舖唔大,坐得唔係太舒服.2, 價錢唔算抵.同一唔算一間好正嘅粉麵店,只係對手太弱,所以顯得出色.
點咗碗筋腩河多蔥,女友小熊點咗四寶河,再加淨豬手一碟.
優點:
1, 冷氣夠凍.
2, 環境光猛乾淨.
3, 湯底清甜.
6, 豬手同樣夠冧夠入味! 份量足無偷工減料,正! 推介!
8, 要求多蔥真係俾多蔥,服務算係咁啦!
缺點:
1, 店舖唔大,坐得唔係太舒服.
2, 價錢唔算抵.
同一唔算一間好正嘅粉麵店,只係對手太弱,所以顯得出色.