2017-11-14 381 瀏覽
今日2:40先去到成記茶寮 叫左個豬扒雞扒飯 有啲擔心3:30收檔會食到好趕 點知佢一分鐘就上枱 超級快手 其實去到3:20都仲有人叫野食 不過已經有好多野賣晒 雖然地方簡陋 但態度好好 買單個陣伙計見我好迷茫唔知去邊比錢 主動問我食左咩 仲講左幾次唔該 同thank you~呢個都冇expect 到凍奶茶 少甜少冰我放到15:20先飲 每一啖都好凍 係冇冷氣嘅地方飲真係好正 奶味好淡 冇咩澀味 但錫蘭紅茶味好出 感覺好fresh 同平時茶餐廳嘅奶茶完全唔同品種 lol 但我覺得幾好飲(定係師傅失左手?)豬扒雞球飯上到枱係完全見唔到飯!因為啲扒太多太大塊!粗略數有5塊扒 有塊豬扒仲大過我手掌!唔單止大塊 仲要好厚!食到最後發現真係啲肉多過飯 其實唔止肉多 菜都多過出面 不過冇豬扒多到咁震撼!第一啖食雞球 其實有啲失望 雞球算嫩但完全冇味 唯一嘅味道係面頭個啲鼓油 個陣仲覺得佢味道唔好 係靠份量取勝之後食豬扒先發現同雞球爭好遠 豬扒雖然冇醃 但相比之下味道冇雞球咁白sai sai仲要好嫩 真係食唔停口結論:超級大份抵食 但雞球味道麻麻 食嘅時候發現豬扒雞翼飯賣得最好 下次試下叫先
今日2:40先去到成記茶寮 叫左個豬扒雞扒飯
其實去到3:20都仲有人叫野食 不過已經有好多野賣晒

凍奶茶 少甜少冰

奶味好淡 冇咩澀味 但錫蘭紅茶味好出 感覺好fresh

同平時茶餐廳嘅奶茶完全唔同品種 lol
但我覺得幾好飲
(定係師傅失左手?)

豬扒雞球飯

上到枱係完全見唔到飯!因為啲扒太多太大塊!
粗略數有5塊扒 有塊豬扒仲大過我手掌!
唔單止大塊 仲要好厚!
食到最後發現真係啲肉多過飯
其實唔止肉多 菜都多過出面
不過冇豬扒多到咁震撼!

第一啖食雞球 其實有啲失望 雞球算嫩但完全冇味

之後食豬扒先發現同雞球爭好遠