2023-08-27
我今日去咗一間豬扒專門店,真係俾我驚艷到!特別要同你講下佢哋嘅招牌菜「厚豬扒配辣肉醬飯」,真係叫人回味無窮!首先,話到豬扒,佢哋嘅厚豬扒真係夠厚夠肉!一啖咬落去,先係個外脆內嫩嘅外皮,啲肉汁係扑面噴出嚟,真係令人垂涎欲滴。而入面嘅肉質,咬落去有個微微嘅嚼勁,完全唔乾柴。佢哋煮豬扒嘅技術真係一級棒,令到每一口都係肉感十足!而最令我驚喜嘅係佢哋嘅辣肉醬飯!飯粒粒分明,煮得剛好,每一粒飯都係濕潤而彈牙。而辣肉醬就係呢碗飯嘅亮點!醬汁係一種濃郁而香辣嘅燒汁,每一口飯都可以充分沾到呢個醬汁,令到飯嘅味道更加豐富。辣味同肉味嘅結合,真係一絕!飯同肉醬一齊食,味道層次分明,辣而不燥,真係令人上癮!總括而言,呢間豬扒專門店嘅「厚豬扒配辣肉醬飯」真係一個令人驚艷嘅美食體驗。無論係厚豬扒嘅肉質鮮嫩,辣肉醬飯嘅豐富味道,定係配菜嘅出色表現,都係一個完美嘅組合。如果你係豬扒愛好者,又鍾意辣味嘅話,呢間豬扒專門店絕對值得一試。即刻去試佢哋嘅厚豬扒配辣肉醬飯,保證你會留下難忘嘅味覺回憶!