筲箕灣東大街良心車仔麵 呢間喺東大街好出名 網上幾多人話必食豬扒麵 仲話喺東大街名物 好奇去咗試試.見到旁邊人哋有食豬扒麵 個湯勁紅 勁多蔥花⭐️椒積豬扒薯粉$45我點左 多蔥 多蒜 微辣 (如果你想 仲可以點多麵)可能因為點左微辣 湯底唔太紅😧先試豬扒 豬扒浸左喺湯度 感覺唔太好👌🏻如果即食 外層仲感受到少少酥脆👍🏻豬扒質肉 入口相當鬆軟 口感仲軟過雞扒‼️‼️‼️最重要係 軟到唔癡牙‼️‼️‼️薯粉口感Q彈 比較特別係佢哋可以選擇拉麵湯底清清地 加咗大量蔥同蒜蓉😋搞到成個湯勁香口 好夠味注意:食完隔幾個鐘 你個口都有蒜蓉味👍🏻除此之外 每一碗都有唔少生菜 做配菜 感覺健康好多.豬扒相當高質 同沙田區 顯車有得比.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_筲箕灣#hkfunfoodrecord黃店.#壹碗壹碟 (筲箕灣)地址:筲箕灣筲箕灣東大街28-40A號東興大廈地下2號舖.⭐️評分:味道:4/5環境:3/5服務:3/5抵食:3.5/5.‼️想睇更多資訊‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord‼️fb:funfunfoodrecord.#飲食 #美食 #優惠
見到旁邊人哋有食豬扒麵 個湯勁紅 勁多蔥花
⭐️椒積豬扒薯粉$45
我點左 多蔥 多蒜 微辣 (如果你想 仲可以點多麵)
可能因為點左微辣 湯底唔太紅
豬扒相當高質 同沙田區 顯車有得比
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_筲箕灣
#hkfunfoodrecord黃店
#壹碗壹碟 (筲箕灣)
地址:筲箕灣筲箕灣東大街28-40A號東興大廈地下2號舖
抵食:3.5/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #筲箕灣美食 #麻辣 #米線 #車仔麵