2024-08-21
叫咗個焗豬扒飯,不過應該唔係豬扒嚟,係梅頭,超多肥肉,而且有好大浸膻味,飯好硬,可以話大X樂都好食過佢。樓面有三個後生女員工,距離我哋枱都係幾步距離,曾經招手幾次想落單,都冇人留意到我哋,因為佢哋長期都係度傾計,就算有一下望到我哋,都扮睇唔到。埋單嗰陣,女侍應一行埋嚟第一句就:俾咩呀。(我諗佢意思係俾咩卡埋單)之後問我哋要唔要返張單,我哋話要。個女侍應揭開夾住張電腦單嗰塊板,眼神示意我哋自己拎返張單。第一次見,唔係侍應拎住張電腦單同埋簽卡單,一齊俾返個客人。Lubuds group 旗下嘅餐廳至少都係中檔路線,我都食過好多間,呢間我肯定係我食過員工最唔專業嘅一間,哈哈,應該屋邨酒樓的部長姐姐都專業過佢哋一百倍。呢間我肯定係我食過員工最唔專業的一間。