2018-07-30 1729 瀏覽
今日嚟到長沙灣呢邊唱k,所以打算先食個lunch,再去唱k, 呢間店喺外面望入去真係好吸引, 好多嘢食咁,而且價錢唔算十分貴。真係好多人排緊隊 ,我哋等咗好耐先入得去。喺排隊嘅期間可以先望住出面嘅餐牌, 可以慢慢揀住嘢食先, 然之後再入去即刻點 我叫咗一個餐個餐,包一碗拉麵,一個甜品,再一杯嘢飲。 拉麵呢有三個湯底可以揀, 我揀咗豬骨湯拉麵, 呢個拉麵呢份量呢就比較少啦 ,只有細細嘅面底,同埋一片肉,一片紫菜, 仲有少少荀同埋蔥, 雖然分量好少,但係味道呢就真係唔錯嘅,佢個豬骨湯底好好味, 我試過幾啖, 齒頰留香, 配埋啲麵食令到啲麵都好好味 ,塊肉呢都好嫩滑, 都唔錯嘅!然之後呢佢跟餐配埋個甜品,就係抹茶意大利芝士蛋糕 ,望個樣呢就覺得非常之唔錯啦, 大大件, 而且又深綠淺綠相間 ,顏色好吸引 !要先試試先知道, 食一啖 ,覺得味道好淡 ,所以唔鍾意食太甜嘅朋友好啱食, 另外 佢嘅蛋糕唔算好柔軟, 慕斯層亦都唔太食得出有芝士味, 整體味道比較淡,唔系難食,但唔算一件優秀cheese cake一杯呢就係凍檸茶, 少甜, 冇咩特別, 都係一杯一般嘅飲品。

真係好多人排緊隊 ,我哋等咗好耐先入得去。