2021-04-13
今日約左好友去行荃灣,下午由南豐紗廠開始出發,行勻成個荃灣,夜晚去到荃新天地附近就睇下有咩餐廳醫肚!係Open rice見到有間係貓貓做主題既西餐廳,果斷決定就佢啦!一入到去就見到連隔板都係貓樣,一路食野一路望住都好治癒。入面仲有部電視係到播緊加菲貓,電視送飯一流!黎返正題!坐低時店員同我地講有廚師推介係out of menu既,有推介唔洗諗就梗試埋佢啦!同朋友2個人叫左2個主食+1個小食拼盤小食拼盤 – 4粒明太子炸小丸子,4隻雞翼,炸薯條,2隻焗蠔上菜時全部野食都仲熱辣辣,小丸子入面滿滿明太子一D都唔吝嗇,雞翼同焗蠔都算大隻,非常惹味~而炸薯條外脆內軟,全部清哂!廚師推介 - 墨汁鮮蝦墨魚咀意粉黑色意粉加埋用黑色碟,真係差D影唔到佢!意粉軟硬適中,蝦同墨魚咀都非常爽口,意粉同配料既味道唔會互搶,非常出色!美國安格斯牛板胛店員推介3-5成熟,我地就叫左5成。切既時候唔會有血水,但入面既肉仲係紅卜卜~食落肉質好soft,會一口接一口咁食!仲有個紫椰菜薯蓉,平時薯蓉食得多會好膩,但加左紫椰菜變左帶甜又清新既薯蓉,仲變左解膩配菜!另外要讚既係餐廳上菜唔會一口氣上菜,令到D野食凍哂影響味道。
同朋友2個人叫左2個主食+1個小食拼盤
廚師推介 - 墨汁鮮蝦墨魚咀意粉
美國安格斯牛板胛
另外要讚既係餐廳上菜唔會一口氣上菜,令到D野食凍哂影響味道。店員見我地食完蠔同雞翼仲會幫忙換碟,非常細心呢!
見到餐廳仲有做午市,係附近返工既話,一定會變飯堂!