2022-06-26 141 瀏覽
最近見到網上介紹有間貓貓cafe 於是約埋鍾意🐱嘅朋友一齊去同主子們玩下🥰 地點幾方便 就喺D2 place附近 上到去門口會先除鞋/著鞋套 然後搓手進入 地方好闊落 而且呢到佈置得好靚🤭近門口佈置咗有棵櫻花樹 樹上有隻白色貓咪訓左係到超耐 冇郁過 訓得超甜超可愛😻樹下都有好多貓咪係到休息/玩樂 右邊係餐桌區 俾客人坐低進食 四周靠牆係貓貓嘅屋仔 佢哋會成場走 間中會跳上嚟望住人哋食嘢😆場入都提供一啲逗貓棒 等我哋可以同貓貓們玩☺️☺️ 每隻貓貓頸上都戴咗名牌 但有啲keep住趴係到 有啲又跳嚟跳去 所以我都冇睇清楚佢哋個名😹其中一隻印象最深嘅係<柑金> 因為由我哋入場至走嗰時佢都好好動 成日都會走過嚟 被我摸咗好耐 仲好乖咁同我自拍😻仲有隻灰色貓貓佢好鍾意爬樹咁 之後仲上咗樹上瞓覺🌴😴貓貓們都一貫地好有性格 會鄙視眼神望住呢班人類 應該心諗“你哋煩夠未 唔好阻住大爺我休息”😹 嚟到貓貓cafe 玩貓當然係最重要😎但都要食下野嘅 入場包咗一杯飲品 我哋加錢upgrade咗 又叫咗啲野食 估唔到貓貓cafe呢到都幾多野食 burger, sandwich, salad, AD

嚟到貓貓cafe 玩貓當然係最重要😎但都要食下野嘅 入場包咗一杯飲品 我哋加錢upgrade咗 又叫咗啲野食 估唔到貓貓cafe呢到都幾多野食 burger, sandwich, salad, ADB, 意粉  就連甜品卷蛋, pancake, cake都有 總有一款啱心水🤭

Cafe按小時收費 每人每小時💰60
首小時送一杯飲品 (玫瑰系列+10 玻璃樽系列+20)

主子最愛炸魚薯條 💰108
兩大塊魚柳炸得剛好 仍保留咗魚柳入面嘅濕潤同魚味 唔會太乾 薯條份量適中 有泰式辣醬同蕃茄醬 仲有沙律同車厘茄 幾清新😚
主子最愛炸魚薯條

惹味冬陰燉雞意粉 💰93
朋友點咗呢個冬蔭意粉 有少少少少辣味 意粉軟硬度剛好 唔會太硬太腍 雞件同薯仔都煮得好入味😋
惹味冬蔭燉雞意粉

Rose latte 💰+10 (原價68)
好香玫瑰味🌹latte嘅奶味比較重 唔會好苦 加埋玫瑰味幾香☺️

Rose chocolate 💰+10 (原價64)
朱古力唔會好甜 飲落好滑 同樣有淡淡嘅玫瑰味☺️

🔎Instagram: tracy_fooddiary