2023-01-12
難得的好天氣,同媽咪出街去尖沙咀行街街。行到攰既時候,諗起之前朋友介紹既動物CAFÉ—貓喵堡。所以就拉著媽咪前往CAFÉ尋貓一番了。一入到餐廳就見到大大小小既貓咪滿佈店鋪既四周,最難得既係貓咪們都好乖巧,又唔會怕人類,當拎起店內既玩具佢地都會同客人玩,俾到一種除左食野之外仲可以同貓咪有互動既餐廳新食法。至於野食方面,因為媽咪想食得健康又夠飽肚係,店主介紹左台式滷肉飯,果然滷肉飯上有不同種類既蔬菜,而且仲有溏心蛋奉上,媽咪食完之後都話肉汁都好好味,好有口感。而我就叫左個慢煮牛柳螺絲粉,因為慢煮既關係,店員有同我地講製作需時。等左一陣之後,先試一口螺絲粉,發現螺絲粉有著香濃既蘑姑汁香,超好味! 再試牛柳,清楚明白到等待既價值,慢煮牛肉果然係會有不同既口感同味道,非常之鮮嫩多汁,極推介俾大家。另外我地各自點左一杯飲品,我點左名為藍天特飲既野飲,真係名副其實係藍天既顏色,顏色係我最鐘意既色,見到都好開心,飲第一啖係一種乳酪既味道,再慢慢飲其實係類似波子汽水,真係十分唔錯~而媽咪就點左女士最適合飲既韓國桂圓紅棗茶,口感甜甜,紅棗味濃,仲有幾粒桂圓,非常滋補,係最岩養生既朋友飲。