基於食完lunch太飽要散下步消耗卡路里嘅情況下,比一間好多貓咪掛畫嘅小店吸引左我入去,啲畫真心靚同cute,但哩度唔係畫廊,係食甜品嘅🤣望下廚櫃,有好多唔同口味嘅小立方拿破侖,每個都鋪滿唔同生果,賣相設計係有花過心思,靚女店主亦好熱情介紹各款食品嘅特色同口味比我同朋友選擇,超nice,想比❤️❤️佢🥰Neko Puff 嘅拿破侖係有三塊千層酥皮,佢嘅特色係堅挺同脆,咬落刷刷聲,好想開speaker錄低佢,牛油嘅香濃味適中,每層酥皮之間嘅忌廉打得好鬆,入口即溶,好香滑,好有驚喜😁店主推薦兩款小立方拿破侖比我和朋友品嚐:1. 最受客人歡迎 - 伯爵茶無花果拿破侖伯爵茶嘅清新甘甜混入忌廉裏面,再配上千層酥,感覺好似去嘆英式下午茶,成個人貴氣哂🤣而無花果嘅生果香甜同伯爵茶嘅茶葉清甜係互相配合,真係冇得輸👍2. 今期熱買 - 芒果拿破侖+湅檸檬抹茶大熱天時係想搵啲酸酸甜甜嘅水果醒胃,芒果拿破侖就啱哂夏天食,食完完全冇飽滯感覺,再加埋有貓貓杯嘅湅飲,爽呀😁店主同店員都係健談又熱血嘅年青人,感覺佢哋好鐘意貓同對甜品口味嘅追求,我食得非常開心同滿意,一定會再幫襯試其他口味😁

店主推薦兩款小立方拿破侖比我和朋友品嚐:

1. 最受客人歡迎 - 伯爵茶無花果拿破侖