2016-06-21
一入門口 我地全部人都要除鞋換上拖鞋 而且要用消毒酒精洗左手先能夠入內 入面有好多靚仔靚女貓貓 其中仲有位叫貓界張志明/宋仲基 笑死我我地首先叫左個招牌二人全日鹹甜點貓衣櫥 $348 for two賣相十分精美 一上台個貓衣櫥已經噴緊白煙 相信係加左干冰係入面 好有創意而且拍照效果一流貓衣櫥既鹹甜點佝全 鹹點既有煙三文魚多士配忌廉芝士醬 + 意大利Parma Ham配蜜瓜 甜點則有木糠布甸,明治4.3牛奶布甸,朱古力BROWNIE,流心芝士撻,蝴蝶酥,忙果蛋糕貓衣櫥仲有個拉出黎既櫃桶仔 入面仲有抹茶牛奶醬多士同埋白玉紅豆抹茶雪糕重點想贊下個朱古力BROWNIE,朱古力味十分濃郁之餘食落仲係外表微脆兼熱辣辣BROWNIE底下更配上溫呢那雪糕,簡直係perfect match另一道屈機甜點就係抹茶牛奶醬多士,重點絕對係個抹茶牛奶醬而多士只係用黎點綴我有問返店家點解個醬好似特別濃郁而且唔同一般抹茶味?原來拒地係用左一種特製由兩種唔同既抹茶醬再混合牛奶所組成廚師精選蛋糕 - 呢款蛋糕次次都會唔同,今次我食到既係亡果mousse蛋糕,酸酸甜甜好開胃,甜而不漏白玉紅豆抹茶雪糕 - 抹茶味都好重,白
入面有好多靚仔靚女貓貓 其中仲有位叫貓界張志明/宋仲基 笑死我 我地首先叫左個招牌二人全日鹹甜點貓衣櫥 $348 for two
賣相十分精美 一上台個貓衣櫥已經噴緊白煙 相信係加左干冰係入面 好有創意而且拍照效果一流 貓衣櫥既鹹甜點佝全 鹹點既有煙三文魚多士配忌廉芝士醬 + 意大利Parma Ham配蜜瓜
貓衣櫥仲有個拉出黎既櫃桶仔 入面仲有抹茶牛奶醬多士同埋白玉紅豆抹茶雪糕 重點想贊下個朱古力BROWNIE,朱古力味十分濃郁之餘食落仲係外表微脆兼熱辣辣
白玉紅豆抹茶雪糕 - 抹茶味都好重,白色小丸子好有口感,中意煙煙齦齦既朋友必定喜歡,仲有既紅豆茸墊底令到口感更豐富
自家制明治4.3牛奶布丁 - 味道比想像中淡口,牛奶味比甜味多,而且布丁煙煙齦齦,好Q好彈
煙三文魚多士配忌廉芝士醬 - 平時較少食到甘既配搭但兩者其實十分合襯,煙三文魚色水好靚 配上香脆既餅乾一流
KO左貓衣櫥後我仲有少少意猶未盡,於是乎又再加多個冷烏東