2023-07-13
The Yell-Owl Cafe 以純白色為主調, 佈置簡潔明亮, 加上可愛的貓頭鷹 公仔裝飾, 十分趣緻吸引。人餐/特價限時 $198 意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種麵包脆卜卜的酸種包上, 放著意大利熟火腿,柔滑細膩,伴上大孔芝士、 新鮮生菜及蕃茄 , 大口咬下, 香脆之餘, 豐富餡料填滿口腔, 滋味滿足。周打蜆湯/兩份周打蜆湯,熱燙濃稠, 淡淡的奶香 , 伴隨粒粒蜆肉, 鮮味滑溜, 滋味的開端。安格斯牛板腱6安士配薯條、蘆筍及蕃茄厚切的安格斯牛板腱, 煎到剛剛好五成熟, 表面有深褐色, 香氣十足, 輕輕力可以切開, 內裏粉紅色, 入口好軟嫩 , 牛味香濃, 跟配的蘆筍好爽脆甜, 薯條炸到熱燙香脆, 讓人停不了口。自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦、藍青口意粉挺身飽滿帶殼藍青口, 鮮味十足, 去殼阿根廷紅蝦,入口鮮味爽彈 , 每條意粉掛滿自家製蕃茄醬,惹味開胃,不消一會,都給我通通吃光了!原隻龍蝦牛油果沙律 $168橙紅色的龍蝦殼, 填滿熟透的牛油 及龍蝦肉粒,肉質鮮味, 牛油果 綿密滑溜, 龍蝦鉗好輕易鉗開, 吃到嫰滑的蝦鉗肉, 滋味停不了。柚子汁脆炸雞翼/兩隻單骨雞翼, 方便享用,雞皮香
人餐/特價限時 $198
意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種麵包
周打蜆湯/兩份
安格斯牛板腱6安士配薯條、蘆筍及蕃茄
自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦、藍青口意粉
原隻龍蝦牛油果沙律 $168
柚子汁脆炸雞翼/兩隻
單骨雞翼, 方便享用,雞皮香脆, 雞肉嫩滑,表面被酸甜的柚子汁包裹著, 口感特別清新 。
荔枝玫瑰芝士蛋糕 $32
芝士蛋糕, 上層是荔枝果凍, 灑上玫瑰花瓣點綴, 賣相漂亮,口感厚實, 啖啖荔枝的甜香,及滿滿的奶香。
Lychee & rose twist
荔枝特飲, 充滿夏日色彩, 啜一口, 冰涼透心, 慢慢沁出荔枝的甜香。
Strawberry violet
粉紅夢幻的梳打,配上士多啤梨片 點綴, 清甜解膩,馥郁的果香,香甜誘人。