2022-01-07 286 瀏覽
🐚貝‧料理咁啱上網見到有間新開既餐廳,網上訂座仲送一隻鐵板活鮑魚,就去試吓🤪精選二人貝の盛宴 $1480💫貝刺身三點: 赤貝、北寄貝、牡丹蝦,清甜爽口💫鮮蟹肉三文魚籽沙律: 蟹肉同三文魚籽鮮甜,略嫌洋蔥有啲重味💫季節貝湯:好濃貝類海鮮同似魚湯味,但有少少腥💫清湯辣酒煮貝 : 螺厚肉,醬汁似泡菜味💫法式香草牛油焗帆立貝:睇住師傅燒,濃濃蒜味,配搭生葵忌廉汁勁夾💯💫鐵板活鮑魚:鮮味彈牙💫燒虎蝦配柚子胡椒:肉質爽口💫鐵板燒鹿兒島 A4 和牛: 肉質肥美油脂啱啱好,不過配既調味有啲少,得鹽同wasabi 💫貝炒野菜:花枝炒芽菜,花枝新鮮,不過不失💫柱貝蜆肉蒸蛋:口感好滑,蜆肉鮮甜,但個蛋無味,食落有沙🥲 💫帶子蟹膏炒飯 :帶子炒到啱啱好,蟹膏溶入哂飯到,仲可以撈埋啲蛋黃汁嚟食,好惹味😋😋💫精選甜品:豆腐慕絲,似係豆腐味既木糠布甸💫梅酒 $68💫 sapporo 啤酒 $482個人埋單$1756餐廳地方唔大,坐得舒服,店員同師傅服務好好師傅好細心會問吓我地洗唔洗抖吓再上菜,又會問要唔要葱,啲野夠唔夠食👍🏼呢個餐睇好多野食,食到和牛已經很飽了😂用嘅食材都新鮮,一人都係$740有11道菜cp值都高
🐚貝‧料理

精選二人貝の盛宴 $1480

💫貝刺身三點:
赤貝、北寄貝、牡丹蝦,清甜爽口

💫鮮蟹肉三文魚籽沙律:
蟹肉同三文魚籽鮮甜,略嫌洋蔥有啲重味

💫季節貝湯:
好濃貝類海鮮同似魚湯味,但有少少腥

💫清湯辣酒煮貝 :
螺厚肉,醬汁似泡菜味

💫法式香草牛油焗帆立貝:
睇住師傅燒,濃濃蒜味,配搭生葵忌廉汁勁夾💯

💫鐵板活鮑魚:鮮味彈牙
💫燒虎蝦配柚子胡椒:肉質爽口

💫鐵板燒鹿兒島 A4 和牛:
肉質肥美油脂啱啱好,不過配既調味有啲少,得鹽同wasabi

💫貝炒野菜:
花枝炒芽菜,花枝新鮮,不過不失

💫柱貝蜆肉蒸蛋:
口感好滑,蜆肉鮮甜,但個蛋無味,食落有沙🥲

💫帶子蟹膏炒飯 :

💫精選甜品:
豆腐慕絲,似係豆腐味既木糠布甸

💫梅酒 $68
💫 sapporo 啤酒 $48

2個人埋單$1756
餐廳地方唔大,坐得舒服,店員同師傅服務好好
呢個餐睇好多野食,食到和牛已經很飽了😂
用嘅食材都新鮮,一人都係$740有11道菜cp值都高
推介大家可以嚟試吓🙌🏻

ps: 記得網上訂座,會送鐵板活鮑魚嫁🤪