2009-05-16 15 瀏覽
早幾日師傅一條冷四圍貢, 又唔知去邊同食咩好, 行行下黎到呢間呢期人氣食店, 見冇咩人排隊, 於是師傅就貢入去試一試佢!諗左一陣飲咩好先至行到埋去落單, 話晒師傅一向都鍾意波霸, 所以就揀左杯波霸奶茶少甜, 品嘗品嘗, 比完錢就企埋一邊等飲品; 等左一陣, 一杯波霸奶茶就去到師傅手中, 二話不說, 幫杯波霸奶茶留倩影先, 之後即刻大啖咁飲!第一啖入口, 味道真係唔甜, 但又唔算好淡, 不過就係冇咩茶味, 帶唔到奶茶應有嘅味道, 加上又唔夠凍, 所以都係算一般貨仔, 不過d珍珠都幾腍, 幾煙韌, 加上份量特別多, 真係食極都食唔晒, 真係超多, 咁樣叫做打個和啦! 總括黎講波霸奶茶質素一般, 服務都幾友善, 而價錢就唔貴, 十蚊一杯, 都叫做抵飲; 師傅唔係刻意比較, 但呢間食店開喺輕鬆飲旁邊應該對自己好有信心, 但論波霸奶茶師傅始終覺得後者較好, 至少茶味夠香濃, 所以笑臉比唔到, 不過有機會仍會想試下其他!

收據
波霸奶荼
波霸奶茶
$10 (其他)