2012-10-22 1082 瀏覽
好久無寫食評了!今次忍唔住要寫諗唔到食咩,男友係open rice search 到呢間,就去試下la!9點半後部分有50%off , menu 上的有30%off就叫左個定食$268,再散叫其他半價野食。紅莓乳酸梳打 :味道ok,但好淡又多冰,好似梳打同乳酸比例為80:20牛油雜菌: 沒有焗,就咁煮,味道都ok,有牛油同菇味刺身同壽司:算新鮮,好味仲有食左冷麵,夠彈牙!湯底夠味!其他無乜特別就唔寫啦來了凍豆腐!咦?有叫豆腐咩?男友話可能係定食跟埋,無理啦!照食,豆腐不夠滑,食左2啖不想食了。再到天婦蘿,熱辣辣!好脆!脆"張"夠薄!好味!食緊其他野途中來了期待已久的angus牛排,但waiter放低後我便呆了!同相差太遠啦!相係一塊既,但實物係碎上!好似炒牛肉咁!shit!美夢破碎了!味道ok既係燒汁,但太濃cover左牛肉味!之後到鵝肝飯,我係鵝肝皇,試下先... 燒汁加goose liver,好濃味,好食既,夠軟,無筋。如果煎下佢脆面就perfect 啦!食到差不多,醒起仲有蜆湯!等左7分鐘後,男友就問waiter個定食仲有咩未黎,佢話幫我地check 下,轉頭有個waitress
好久無寫食評了!今次忍唔住要寫

就叫左個定食$268,再散叫其他半價野食。

牛油雜菌: 沒有焗,就咁煮,味道都ok,有牛油同菇味

刺身壽司:算新鮮,好味

仲有食左冷麵,夠彈牙!湯底夠味!其他無乜特別就唔寫啦

美夢破碎了!味道ok既係燒汁,但太濃cover左牛肉味!

,好食既,夠軟,無筋。
如果煎下佢脆面就perfect 啦!
食到差不多,醒起仲有蜆湯!等左7分鐘後,男友就問waiter個定食仲有咩未黎,佢話幫我地check 下,轉頭有個waitress黎話已經黎唒!男友話仲有個蜆湯同雪糕喎!waitress 話:「咁我而家落俾你la!」.
咩話?我地唔記得既咪無囉?!個湯ok既,但無乜酒味,至於雪糕一定好食架啦!

最後見咁危險就問佢拎個menu睇返。定食前菜為冷胡麻菠菜,原來變左個凍豆腐!但轉左都無人話俾我地知!
真係以為我地傻左!
Bill Amt :$446 這個價錢在mk食有點貴,但佢咁樣我覺得更加唔抵!
題外話/補充資料: 定食無折
2012-10-20
$223 (宵夜)
  • 天婦羅,鵝肝反