2023-02-16
今日收工好攰,決定去行下街平衡下,經過旺角中心1樓(近新之城方向) 呢間Nuttea 買返杯飲品慰勞自己。見到佢皇牌「伯爵朱古力堅果奶蓋茶」,望落好吸引,飲落至知真係無嗌錯!呢間茶飲店都幾受歡迎,外賣都多人幫襯,不過店員好快手,落單唔使5分鐘就有飲品拎了😊~ 要讚一讚呢個茶杯套裝,方便拎走之餘,寶石藍色紙抽夠實淨,拎得耐都唔驚~我揀咗微糖同去冰組合💫朱古力堅果味奶蓋同埋伯爵茶嘅組合,口感同味道都非常令人驚喜。店員叫我一定要用鏟子食嘅奶蓋茶,堅果奶蓋貨真價實,唔單止有香濃嘅朱古力味,質感非常非常綿厚,感覺好似食緊香濃嘅朱古力蛋糕,朱古力控一定十分滿足😍!至於伯爵茶味道清淡易入口☕️,配合香濃嘅朱古力奶蓋,味道出奇地平衡和諧。飲完之後,豐富到彷似食咗個甜品set咁,又飽又滿足☺️下次經過,會再試下佢另一款推介飲品「宇治金時堅果奶茶」,睇相都已經覺得好吸引,用返同款奶蓋應該好有保證~!