2021-08-29
本身諗住去食早餐先發現原來12點先開門,11:45去到排緊第二張枱。12點入去嘅時候已經後邊有六七張枱等緊。 (早去有着數)裝修幾特別非常濃厚嘅香港感覺。舖頭唔係坐都好多人但係個別位置唔會太擠迫。打開個餐牌發現樣樣野都唔係特別平,但係試新野梗係想試多啲唔同嘅產品啦!麻辣豬皮魷魚牛柏葉:佢個湯同辣到都做得好:豬皮亦都非常好味。但係魷魚同牛柏葉就冇乜味道。(相信如果叫沙嗲味果汁掛住會好味啲)瀨尿蝦乾唔係到處有得食所以即刻叫,見到師傅仔喺隻筒入邊攞啲乾出嚟:放入鐵兜,加蠔油,撈下佢之後用火槍焦糖化。有啲難咬但係非常鮮甜。沙嗲雞湯滑牛湯麵好好味!湯唔會太杰,牛肉夠多,平衡得好好。每張枱亦都會有蠔油丶蒜油丶蝦油。加咗蒜油之後味道更佳!(湯底亦可以選擇龍蝦湯)流心奶黃蛋撻唔似蛋撻。切開左之後啲蛋漿睇到過熟,變到一粒粒。味道亦都唔似蛋撻純粹係另外一隻甜品。好肯定會再去!但係甜品就不了。。
麻辣豬皮魷魚牛柏葉:
麻辣豬皮魷魚牛柏葉
瀨尿蝦乾
瀨尿蝦乾
沙嗲雞湯滑牛湯麵
沙嗲雞湯滑牛湯麵
流心奶黃蛋撻
流心奶黃蛋撻
好肯定會再去!但係甜品就不了。。