2022-02-14 935 瀏覽
中菜我一向都無咩研究,多數都係唔同media睇下邊間好評多就揀個間,今次揀左<<顏府御膳>>餐廳位於銅鑼灣Cubus, 方便又易搵,裝修走高貴優雅路線,店舖燈光較暗,紅色既吊燈帶點古典風,每枱既距離都近,好彩唔算太多人,都唔會好嘈鐵板鮮沙薑陳皮生煎雞雞爆得外香內脆,肉質亦然嫩滑,連埋沙薑陳皮絲一齊爆香,少少辣,又香又惹味,但半隻雞份量原來真係有d少砂鍋和味粉絲海中蝦蝦先煎香再放上砂鍋,但我覺得煎得唔夠香,芡汁較多,令到粉絲唔夠乾身,味道係夠的,但唔夠香砂鍋大澳蝦醬唐生菜膽蝦醬味好香,仲有蝦乾,蒜頭,唐生菜爽甜,但成個鍋較油,一定要襯熱快d食環境係幾清幽,但食物味道就不過不失,以呢個價錢同市場定位,同區亦都有好多更好選擇,所以試一次就好了

鐵板鮮沙薑陳皮生煎雞

砂鍋和味粉絲海中蝦