2018-05-04 196 瀏覽
Happy Friday Night 梗係要出街食飯鬆下,喺銅鑼灣想搵個地方食飯,最好不過當然係加路連山道,因為呢頭有好多隱藏嘅特式小店! 今晚想食碗粉,見到開咗間貴州牛肉粉嘅,一於試下~Order咗兩個,有辣有唔辣!紅燒牛肉粉雖然係清湯,但湯頭清甜,聽老闆講佢地每朝早用大量嘅牛肉、豬骨同雞新鮮煲,配上口感軟熟嘅粒粒牛,仲有口感Q彈同好滑身嘅貴州米粉,真係好好味👍🏻👍🏻👍🏻紅油牛肉粉清湯配上濃濃嘅辣紅油,香味不錯,小辣對我嚟講辣度剛剛好,辣油同貴州米粉好夾,不錯不錯!口水雞偏辣,份量有點少,但雞件夠滑,麻味十足,味濃,係好味嘅~但係對唔到辣嘅朋友就未必食到。老闆同員工都好熱情同有善,但坐位有點迫,只能夠快食,不宜坐太耐。整體嚟講,味道都不錯,米粉口感特別,湯底清甜,小店確係有誠意,值得回頭再吃👍🏻👍🏻👍🏻
今晚想食碗粉,見到開咗間貴州牛肉粉嘅,一於試下~

Order咗兩個,有辣有唔辣!

口水雞
偏辣,份量有點少,但雞件夠滑,麻味十足,味濃,係好味嘅~
但係對唔到辣嘅朋友就未必食到。
口水雞

5 分鐘 (堂食)