2017-02-11 1847 瀏覽
今晚慶祝媽咪生日,又唔想次次都食放題/韓燒,所以一行8人去左outback因為多人,可以試好多野食,叫左一個$11xx既套餐+$398 12oz肉眼牛扒餐。首先上左個黑糖麵包先!熱辣辣果陣茶啲牛油,好好味!可以免費添食。套餐有包個粟米忌廉湯,好creamy好濃味,好好飲,粟米都多,岩晒我呢啲喜愛粟米既人!特製洋蔥花球~賣相一流,不過味道一般,偏乾,最後食剩一半鮮蝦凱薩沙律~啲蝦同麵包槺都偏咸,所以最好夾埋啲菜一齊食,可以中和下~不過啲蝦係好味既!叫左兩款飲品,左係芒果草莓冰沙(cocktail有酒精,$48);右係菠蘿香蕉冰沙(無酒精$35)。左邊冇咩酒味,草莓味比較出,都唔算好藥水;右邊比較好飲,清新啲!套餐仲包個長腳蟹+海鮮飯,啲蟹已經有幫我地剪左,好易就mock得開!不過啲蟹肉冇咩味,佢都配左牛油黎點,但都係比較淡味。個飯反而比較出色,都幾香幾好味。跟住仲有豬肋骨+薯條+肉醬長通粉。豬肋骨好好味~好有味份量又多!薯條同長通粉就冇咩特別,同出面食既差不多。主角黎喇!18oz 牛扒+薯蓉偏重味,不過好好食~啲肉都好林,仲好大塊添!右邊有個甜蕃薯,甜甜地,都幾好食。呢個就係另外一個$3

首先上左個黑糖麵包先!
熱辣辣果陣茶啲牛油,好好味!可以免費添食。
特製洋蔥花球~賣相一流,不過味道一般,偏乾,最後食剩一半
跟住仲有豬肋骨+薯條+肉醬長通粉。豬肋骨好好味~好有味
份量又多!薯條同長通粉就冇咩特別,同出面食既差不多。
主角黎喇!18oz 牛扒+薯蓉
偏重味,不過好好食~啲肉都好林,仲好大塊添!
右邊有個甜蕃薯,甜甜地,都幾好食。
呢個就係另外一個$398肉眼扒餐,佢用個250度既熱盤上,一上塊扒仲聽到吱吱聲,好似平時出去gur扒咁!塊肉都係偏咸,不過好林,都幾好食既~呢塊扒細塊啲,我地咁多人,每人只係食到好少
呢個餐配左個芝士焗薯片,好多芝士,都幾好味,食到好濟
另外叫左個芝士薯條,好多芝士好香~ 好快就俾我地消滅左!
最後套餐+$88 可以配兩個甜品,一個芝士蛋糕,一個係上圖既朱古力軟餅。兩款甜品都唔係好甜,男女都岩食!朱古力軟餅上面有cream,中間雲尼拿雪糕,下面有好似brownie咁既朱古力蛋糕,夾啲朱古力粒,好好味
畫上個完美句號。

一大班人黎outback可以試到好多野食,雖然係偏貴少少,但大部分野食都好味!值得既
食到好滿足~~

2017-02-11