今日同同事食lunch,想找個地方傾下計,見附近有間新新地嘅burger點於是就試下啦,反正lunch time得一檯客咁就可以靜靜傾計,點知就一食即中伏。我就叫左個墨西哥漢堡,一來到我就心唸pk喇,咁細我要食幾多個先夠?個包好細個,塊漢堡就真係漢堡扒咁薄,薯條數埋應該有10-15條,大佬一個男人點夠飽呢?跟著我見隔離個學生妹叫左三個餐自己食先夠真係荷包豐厚呢。我呢d窮L下次都係去對面間麥當勞就算,至少食得飽。講番食物質素,個飽係唔合格既,一來到已經係凍,而且好「林」好似擺左係廚房好耐咁,塊「漢堡扒」雖然薄,但煎得靚嘅,點知一入口就散發濃濃嘅雪藏味薯條不是自家製,汽水就罐裝汽水。已長沙灣區來講,收呢個價錢,俾呢個portion同食物質素係完全唔合格,一定無下次

墨西哥漢堡餐