2022-09-25
同友人二人同行夜晚過嚟旺角呢間想試好耐嘅扒房,8點到餐廳等咗15分鐘先有位,睇得出人氣有番咁上下。安排咗坐喺近門口嘅bar枱位,無咁嘈。如果坐喺入面正常枱位置,個環境加埋播住音樂🎵都幾嘈下。坐低唔洗點睇餐牌,因為我係為咗佢嘅熱熔芝士紐西蘭牛柳而嚟。$188,可以接受嘅價位,同朋友兩個人諗都諗都一齊叫咗,仲加咗$25跟餐,即係會有餐湯、餐包、甜品同飲品。唔洗等好耐,餐湯、餐包同飲品好快就上枱。湯叫咗一個中式豬骨湯一個西式羅宋湯,兩款又足料又大碗,淨係個湯都覺得值得加錢要餐👍🏻。餐包正正常常夠晒熱,普通飲品唔洗加錢,我就加$15叫咗My favourite黑牛,有球雪糕配汽水透心涼。之後主角出場,個鐵板牛柳一上枱超吸晴,即刻想食,但係仲要等侍應另外淋上用鐵鑊上嘅熱熔芝士,拿拿聲打個卡就試😍。叫咗5成熟,一切落去粉紅色嘅牛柳好軟淋,加埋芝士同黑椒汁,好邪惡,唔洗點咬就吞得,出乎意料之外咁好食😋!再試埋鐵板上面嘅薯菜,有薯條、紅蘿蔔仔、西蘭花同粟米,都係高水準。大大塊咁淋又無筋嘅牛柳,太好食所以好快比我消滅咗,都幾飽下。最後上埋個甜品,係一件蛋糕仔,雖然係細細件,但係對於一個飽晒嘅我都係呢餐一
最後上埋個甜品,係一件蛋糕仔,雖然係細細件,但係對於一個飽晒嘅我都係呢餐一個幾好嘅結尾。埋單每人大約$240,對比起一般港式扒房少少貴,但係都值得下次再嚟食吓其他嘢食。