2016-01-26
天寒地冬,等緊pizza 外賣,順便走去隔壁試下節日限定買一送一咖啡新口味。店員問係度飲定擺走,我話係度,依然係比紙杯我,吾係有耳瓦杯,有D失望,我渣住2杯咖啡揾個靚位同朋友坐低,熱辣辣暖在心也正好暖下雙手,坐低即刻打開杯蓋欣賞下個拉花,有D失望,係冇拉花嘅。green tea latte, 青綠色很討好,奶泡沫打得細緻香滑,抹茶味濃郁清新,飲到底見有抹茶粉抹,真材實料,after taste 抹茶味久久不散,只是較甜,若少糖,抹茶味會更特出。peach tea latte, 粉橙色同樣討好,泡沫細緻香滑,驚喜係有花果香味,予人清新感覺,而且沒有green tea latte 那麼甜,感覺更健康輕盈,after taste的淡淡花果蜜味同是持久不散,正。 2杯latte若可加多個拉花就色香味都perfect啦~