2017-11-05 102 瀏覽
四個女人一個墟又再次聚會,今次揀左比較近大家屋企嘅餐廳—天水圍T Town!因為有次放假見到佢新店開張,同時又可以用app拎定飛,唔使特登去到舖頭先拎到籌!係上野飲前先來個滷味拼盤,因為係臺灣試過佢地啲滷味覺得不錯,所以返到黎都要尋找當地味道!呢度佢醃製得好到位,鴨舌入口脆脆地,仲好香花椒八角味🙊臺式野點少得係臺灣出曬名—鹽酥雞!呢度都幾特別👀因爲有唔同味嘅調味粉俾你揀!實行你「想點。就點」其中我比較喜歡佢個梅子粉~因爲入口酸酸地,減少了油膩☝🏼☝🏼野飲終於上了~呢度個oreo珍珠奶茶都算特別!是關出面通常都係整沙冰!豬手麵—麵入口煙韌,湯底都算甜,而豬手口感嫩滑!簡直係補充膠原嘅好選擇👅食完正餐,仲點少得甜品呢?我呢個鬆餅killer就緊係必點佢呢個鬆餅試下啦~入口算鬆軟,但雪糕有點遜色,因為太多細少冰粒了😬

臺式綜合滷味拼盤

臺灣鹽酥雞

綜合水果茶
左:珍珠奶茶;右:Oreo珍珠奶茶

萬巒豬手麵

草莓雪糕鬆餅

入口算鬆軟,但雪糕有點遜色,因為太多細少冰粒了😬
2017-10-05