2017-08-04 225 瀏覽
德福食肆普遍都偏貴,距離九龍灣地鐵唔太遠嘅屋村商場入邊有間價錢貼地嘅越南餐廳,裝修簡單舒適!豬扒撈檬配米紙春卷: 檬粉份量十足,非常大碗抵食。而檬粉質感爽口,香茅豬扒炸得夠透,好香口!而春卷方面,米紙係呢度嘅招牌菜,米紙代替春卷皮,令到春卷更薄身同口感更脆,配埋足料嘅春卷餡料,可以encore ! 法式紅酒炆牛尾: 估唔到用咁嘅價錢都可以食到有質素嘅牛尾,牛尾炆得夠晒林,肉質唔會癡牙仲好嫩口 ,唯獨可以多番少少紅酒味。紫薯沙冰:最令我驚喜嘅係呢度嘅特色飲品,因為佢哋仲沖得好味過好多專營飲品嘅店舖!黎到見到紫薯沙冰賣相已經覺得幾靚,紫薯味濃郁,上層忌廉香滑,絕對冇失望👍🏻Oreo朱古力沙冰: 足料嘅朱古力沙冰每一啖都有朱古力同埋Oreo碎,而朱古力係好rich既可可粉沖,味道絕對唔會好假👍🏻