話說朋友話依間鐵板燒唔錯, 於是就一齊去啦,叫完野食,我諗住拎枝水放係檯,執下袋,個極無禮貌既長髮女侍應衝埋嚟話你唔可以係度飲水!我話我岩岩放係檯面咋喎,佢話如果你要飲,要比錢,因為佢呢度有水買係唔可以飲帶黎既水!老實講我梅酒都叫左兩杯,而且我冇打算飲水樽入面既水丫!已經勁嬲因為佢態度好x差!條氣唔順,比我見到格離檯家人有兩個700ml 既水樽,我就叫個女侍應黎,我話點解佢地就可以放檯面可以飲?個女侍應話因為佢既水係冇牌子,我真係笑咗喇,佢話佢冇權管人地,即係有牌子既水就唔可以,用水樽既水就可以?我話咁我搣左招紙囉!咁未冇問題囉?佢話我地睇個樽,出面買既就唔得,我係屋企斟架喎d水!佢勁串話你冇其他嘢啦麻,我要招呼客人,咁叫你經理黎囉,佢話冇經理我地呢度!經理黎仲好笑話因為好多西客都偷偷地飲,佢地同事上過好多次勸告都唔聽,我話咁其他客唔係我,你作為服務行業將其他客人既唔愉快經歷投放係我身上面,你覺得咁樣對我公平咩?當然最後都係廢up, 因為講完都係冇用!但大家真係冇必要貼紙受氣,又唔係特別好食,野食又慢,又淡!

但大家真係冇必要貼紙受氣,又唔係特別好食,野食又慢,又淡!
關東煮

2023-04-22
5 分鐘 (堂食)