2014-03-20 658 瀏覽
今天拜完山,一家人去飲下午茶先回家,路過這間王廚,有位,入去坐低,柜面女士木無表情望住我們,但女待位就招呼我地。早知食到一肚氣,當時就走啦!!真係店如其名,店主如皇上,我們如奴才般一邊食一邊俾佢鬧,有位自稱店主的阿叔一路睇報派一話我吔唔叫嘢食,但明明張單己經超過210元!我哋見唯一女侍應走來走去,就自己轉身取一只筷子,自稱店主的阿叔就鬧我地唔睇店內規則,吓!吃嘢前要先睇完全店的規條!未聽過!這間店子有平面的地方都貼有樣樣條款喎!例如要俾錢先可以要杯水洗筷子、套歺飲品後上要加5元服務費,規定每人一杯飯品、叫碟飯代替又唔得,仲要鬼食泥話唔做我哋生意,點解我哋一家想食吓嘢,會俾人鬧!我想我哋唯一的錯誤是唔睇Openrice食評就行入去。食完走喇,那位阿叔仲拉着我家77歲老人家繼續鬧,那位柜面女士竟說他們講咗今天体息,我哋仲要入去幫襯!!!佢哋都無講過,究竟邊個思覺失調?女侍應又招呼又落單,又話有意粉冇麵包....茶餐廳點會下午5點半就休息?!!可能我哋睇唔到店主其主要規條: 這店不歡迎顧客,不要再來幫襯。
2014-03-16
下午茶