2024-02-08 768 瀏覽
講真,我平時都好忙。如果間嘢唔係有咩咁特別,都唔會花時間長篇大論!本身就係見到社交媒體網站推介,咁就約埋啲朋友一齊去試 。坐低佢淨係畀個tasting Menu 我, 好似焗我一定要食嗰個套餐!直至到我要求要a la carte menu,佢先畀我。咁我叫咗個鵝肝夾層酥皮批,嚟到個樣我已經呆咗,因為我睇唔到有咩“酥”。點知食落真係得個驚,好咸好似食緊午餐肉,個酥皮批一啲都唔酥脆,好似食緊一個又硬又凍嘅麵包咁...個龍蝦意粉又話龍蝦汁 點知我哋只係食到辣蕃茄汁味 唔算難食但係一定唔係好食 千祈唔好期望有任何龍蝦味個牛面肉醬意粉係正常地好食,個青口煲亦都正常重點黎啦!話說我哋一坐低就叫咗個炙燒牛骨,個waitress都問想要幾成熟,我哋就決定要medium。點知我哋等咗勁耐,連後加單嘅青口食曬都未到,咁就追一追。結果就漏咗單,追咗之後見佢出咗幾份牛仔骨都唔先送畀我哋。咁算啦!我哋就估可能大家要求份牛骨嘅生熟程度唔一樣。點知等到頸都長,佢送到嚟,我哋拮一舊見到佢竟然畀碟全熟嘅牛我地!其實叫medium就係都已經預咗有可能overcooked變medium well, 所以其實你黎個mediu
本身就係見到社交媒體網站推介,咁就約埋啲朋友一齊去試

個牛面肉醬意粉係正常地好食,個青口煲亦都正常

其實叫medium就係都已經預咗有可能overcooked變medium well, 所以其實你黎個medium well嘅我地都收貨。但嗰個真係好似熟到透咁樣,我哋真係忍唔住,同個waitress反映!咁佢去再做一份畀我哋,同我哋講要等多七至十分鐘。咁ok啦!點知再送返嚟,繼續唔係medium!!!(見圖)不過朋友話算 咁我哋求其食完就即走,冇下次!!!
埋單3個人$1296,食唔飽... 唔飽到一個點係之後轉場食左其他野

P.s. 餐飯食到後期間餐廳突然播勁大聲嘅音樂,加上應該廣告效應,全場滿座 ,所以成個場勁嘈,講嘢好似鬧交咁。

以後都係唔好亂咁信社交媒體網站