有朋友介紹過屯門有間Fine Dining好得,我同朋友就趁中秋追月前訂座,入到去原來戶外戶內也有很多張枱,環境服務一流,好有賓至如歸的感覺,亦可享受黃金泳灘既海景,咁Chill梗要飲杯白酒先啦,而朋友就喜歡飲Fruit Punch。驚喜既係訂座每枱只要消費滿6百,就獲送贈一客🥇香檳黑松露菌煮五頭南非活鮑魚🎖️,味道新奇得嚟又非常配搭喎🩷我地點既二人餐頭盤係法國迷你海鮮拼盤,先試Jolie Mauger生蠔幾Cream🦪、而深海龍蝦仔刺身第一次食好正🦐、還有鮮甜既扇貝🐚😻前菜就有西班牙伊比利亞 48 個月風乾火腿伴金瓜,香甜得嚟隻火腿係即場薄切上碟的🐖。而個意大利白松露忌廉湯好香濃,龍蝦湯亦不咸又夠鮮味剛剛好🦞主菜選了寶雲酥焗紐西蘭三枝骨羊架配百里香紅酒汁,🐑羊肉能夠煮淋到口感好似溶化了,但略嫌無羊味,對於怕羶既人可能係岩喎😻而香煎深海野生格陵蘭比目魚扒🐟配香草白酒忌廉汁,則非常香脆可口,不過就覺得唔夠大塊食完還想encore呢😋最後的甜品一試難忘,🍧雲呢拿雪糕好香滑,尤其件歐陸芝士餅餅底食落味道好有層次🍰,係高級酒店既級數,而件朱古力Cake亦很香濃但不會太甜🥧,最後嘆埋杯coffee

最後的甜品一試難忘,🍧雲呢拿雪糕好香滑,尤其件歐陸芝士餅餅底食落味道好有層次🍰,係高級酒店既級數,而件朱古力Cake亦很香濃但不會太甜🥧,最後嘆埋杯coffee☕,為追月夜劃上完美句號呢💯💯💯💯💯
  • 龍蝦湯