餐廳: 奇華茶室
資訊:

星期日當然瞓到晏一晏,加上無工人姐姐煮午飯,緊係懶到食個下午茶就算啦。上到去餐廳唔算大,位唔算多,等咗10分鐘位好合理,新嘢要排隊好正常⋯⋯坐到埋位睇咗陣餐牌,當然仲會𥄫下隔離食乜架啦,但係幾張枱都無嘢食?!ok,過咗一陣,聽倒隔離位對老夫妻同個侍應講話等咗半個鐘連個菠蘿包都無⋯⋯再無耐好似傳染病咁又一枱後生男女同侍應講,我等咗好耐啦,如果未整我想轉下午茶?唉,心諗死火⋯⋯算啦新店可能係亂少少。好啦落order:二人餐(有蛋橽,星洲炒蘿蔔糕,蝦卷,鍋芙),原本想叫蝦多士,可惜無(記住係無),烤洋蔥叉燒餐包,九星連珠西多士,凍鴛鴦,熱咖啡。無耐另一位侍應話無叉燒餐包,改雞絲春卷。有啲失望,最想試個兩樣無賣相真係好好,好靚,環境好舒服,坐得好舒服,空間大,一啲都唔迫。嘢食好有特色,西多好細心,切成八粒上碟,每一粒都有一粒鮮牛油。炸物唔油膩。咖啡係蒸餾咖啡,唔係懷舊式咖啡。所以本人覺得配港式奶茶(鴛鴦)就一般。差唔多食完,望望隔離新嚟嘅一對點解有蝦多士?無聊問返落order位侍應,佢諗咗兩秒,拎轉面口upup走咗!隱弱聽倒頭先⋯⋯⋯⋯無⋯⋯⋯無⋯⋯⋯整體好好,不過如果服務太態再好少少,依家價

唉,心諗死火⋯⋯算啦新店可能係亂少少。

好啦落order:二人餐(有蛋橽,星洲炒蘿蔔糕,蝦卷,鍋芙
),原本想叫蝦多士

無耐另一位侍應話無叉燒餐包,改雞絲春卷。
有啲失望,最想試個兩樣無

差唔多食完,望望隔離新嚟嘅一對

整體好好,不過如果服務太態再好少少,依家價錢就非常合理,例如
1. 落ordeq時留心少少
2. 答問題唔好一路行一路答,聽唔倒講乜?
3. 可以問我介唔介意等,但唔好答無。我知茶餐要快,唔想我坐咁耐
4. 唔係叫客人埋嚟拎嘢同走出去埋單囉。唔只我一個。可以話我「閻尖」,亦可以鬧我香港人麻鬼煩,茶餐廳咋喎,但係有收加一服務費!有少少服務嘅要求都唔係好過份?!

利東一帶開咗好多新餐廳、美食,差唔多試哂,雖然價錢唔算太平,但都食得又睇得。可能小弟今次對奇華期望太高,所以今次有啲失望。我相信都只係個別侍應嘅問題,因應之前隔離枱同我落order都相信係同一人。之後新嚟嘅客無依個問題。希望可以改善一下。