2021-12-27
小巷驚喜午市日式飯!今日係聖誕後嘅紅日,好多餐廳同cafe都塞滿人,所以搵嘢食搵到嚟女人街~ 嚟到呢度搵到一間食日式丼嘅專門店,入面唔係好多人所以就揀咗呢間啦😆佢哋呢度特別有午市飯選擇,今次我叫咗唐揚雞丼,原本都係抱住單純食飽嘅心態,但呢個唐揚雞丼嚟到之後,賣相非常有驚喜!唐揚雞丼嘅正中間有一粒炸咗嘅溏心蛋,邊邊舖滿新鮮炸起嘅唐揚雞塊,入面有生菜絲,面頭擠咗滿滿沙律醬同埋香料🤩 除咗賣相有驚喜之外,味道方面都係高水準,唐揚炸雞新鮮炸起非常香口,你再配上好多沙律醬味道再昇華,更加特別想讚嗰粒炸咗嘅溏心蛋,外脆內軟非常好食而且有心思!😋除咗唐揚雞丼都嗌咗天婦羅,味道一樣都係唔錯㗎!食得太興起唔記得影相😂 呢間絕對值得一試😁