2021-05-11
同閨蜜去Tea 👩❤️👩當然要最好去食甜品啦今次跟閨蜜來到這間特別裝修的甜品店有很多繽紛的鈕扣作裝飾!我們點了一份大糖鈕特選拼盤🍰拼盤有8款甜品,可以一次過試晒主打的甜品🙌🏻上菜時侍應姐姐好細心的介紹各款甜品仲建議我地跟次序,由淡至濃咁食🧁富士蘋果撻上面係青紅蘋果脆條,酸酸甜甜好開胃😋,而大大粒既蘋果肉帶有玉桂香味,暖蘋果肉配上雲尼拿雪糕,口感交集🧁麻薯波波麵包布甸麻薯波波口感煙煙韌韌,加上麵包布甸🍞,唔會太甜,好有口感🧁玫瑰荔枝士多啤梨燉蛋🌹壓爛玫瑰花脆片再撈埋一齊食,幼滑既燉蛋有淡淡荔枝清香,加上玫瑰花脆片,口感大大提升,非常有心思💓🧁朱古力花生慕絲蛋糕外層係非常濃郁既花生醬慕絲,口感幼滑,岩晒鍾意花生醬既朋友仔,而入面係朱古力蛋糕🍫,好濃郁既朱古力味。甜品師傅可能考慮到2樣夾埋一齊食會有啲膩,所以係上面加上芒果肉同西柚味爆珠,味道酸酸甜甜,夾埋一齊食岩岩好。🧁香蕉芭菲配焦糖香蕉Brownie香蕉🍌芭菲軟滑,甜而不膩,而Brownie上淋咗朱古力&焦糖醬,味道提升🧁咸檸七淺色部分係咸檸檬芭菲,深色部分係香茅檸檬芭菲,味道酸酸甜甜🧁70%法式軟朱古力配綠茶冰餅底層係70%法式軟朱古
當然要最好去食甜品啦
今次跟閨蜜來到這間特別裝修的甜品店
有很多繽紛的鈕扣作裝飾!
我們點了一份大糖鈕特選拼盤🍰
拼盤有8款甜品,可以一次過試晒主打的甜品🙌🏻
上菜時侍應姐姐好細心的介紹各款甜品
仲建議我地跟次序,由淡至濃咁食
🧁富士蘋果撻
🧁麻薯波波麵包布甸
麻薯波波口感煙煙韌韌,加上麵包布甸🍞,唔會太甜,好有口感
🧁玫瑰荔枝士多啤梨燉蛋
🧁朱古力花生慕絲蛋糕
🧁香蕉芭菲配焦糖香蕉Brownie
🧁咸檸七
淺色部分係咸檸檬芭菲,深色部分係香茅檸檬芭菲,味道酸酸甜甜
🧁70%法式軟朱古力配綠茶冰餅
底層係70%法式軟朱古力🍫,由於係70%軟朱古力所以唔會太甜,配上餐廳自家製既糖枝竹,好脆口非常特別。而上面既綠茶冰餅,其實係綠茶Tiramisu,夾埋軟朱古力一齊食,味道剛剛好
🧁黑松露甜品
上面係黑松露脆焗蛋白,中間係黑松露白朱古力慕絲,底層係橙燉蛋🍊
未食已經聞到好香既黑松露味,但一般黑松露都係用於製作咸點多,但用黎做甜品真係第一次試。食落口感覺好衝擊,開頭入口時係白朱古力味,之後有淡淡黑松露味散發出黎,好特別
整體甜品都好特別及創新🙌🏻
如果一般甜品已吃膩的朋友
這款甜品一定適合喜歡有新鮮感的朋友!