今日和太太於新港城敏華冰廳食午餐, 我們點了巨大雞扒飯配熱好立克和黯然銷魂飯和熱檸蜜。這裡落單是用QR code和I pad 點菜(蛋撻和面包除外, 找侍應點餐), 巨大雞扒飯果然飯如其名, 雞扒手掌咁大, 雞扒煎得香脆, 肉質鮮嫩, 啖啖肉, 食落有油花, 配上薑蓉能提昇雞扒的美味,白飯食落軟綿香滑, 整份巨大雞扒飯份量十足, 食落美味;熱好立克甜度適中;最後黯然銷魂飯醬汁食落開胃, 叉燒是用肥叉燒, 食落有油花帶點甘香, 蛋是太陽蛋兩隻, 整穿蛋黃, 蛋汁連叉燒拌飯食, 食落好味甘香, 口感豐富。餐廳座位舒適, 食物賣相吸引,美味高質, 雞扒好大塊, 價錢合理, 值得再來的冰廳。
黯然銷魂飯
巨大雞扒飯
2018-12-23
10 分鐘 (堂食)