2009-03-22 6 瀏覽
昨晚去北角剪完頭髮,再到銅鑼灣取回維修好的電話,再好好的跟友人到處逛逛。誰不知肚又開始作怪想開餐,本應打算去食板前壽司開餐,但一看到門口太多人,所以就打消了念頭。板前的左邊就是今次要介紹的食店,食店門前都有唔少人。我俾鋪頭廚窗吸引左好耐,都係受唔住誘惑走左去counter拎飛等位!九點入坐;餐廳分為兩層,店面積不大,用餐枱亦比較細,有擁擠感。我和友人點了一個 Regular size 的海鮮飯 Pizza 及一個黑椒牛肉意粉。對於上菜的時間我很滿意,首先第一樣上菜是海鮮飯 Pizza。不得不承認就是這個 Pizza 的賣相真的不錯!味道比較淡,溫度亦適中。Pizza 邊的焦也很香口!但有一點就是這個海鮮飯 Pizza 未能帶出主題,這個Pizza的主題就是海鮮!可是 Pizza 的配料只有鮮蝦、洋蔥、番茄和少量八瓜魚片。雖然賣相好,味道也過得去但是未能表達主題。所以這個 Pizza 只能評分為「剛剛合格」跟隨 Pizza 後上菜的是黑椒牛肉意粉,同樣賣相亦不錯。唯價錢和份量有點不成正比,意粉的醬汁味道濃烈。惟牛肉好像煮得太過火,肉質比較軔。本人係大胃王,兩人 share 兩個主菜唔係好

本人係大胃王,兩人 share 兩個主菜唔係好夠喉。最後 encore 加了一個士多啤梨刨冰!
是次用餐食左一個鐘,餐廳氣氛唔錯,可以再試。

海鮮飯 pizza
黑椒牛肉意粉