2023-06-05 30 瀏覽
銅鑼灣分店已經食過兩次,原來尖沙咀都開咗分店👏🏻👏🏻開頭見到地址都有啲愕然,因為前身係chumchummi嗰個位本身同朋友book咗19:30 ,不過早行完街,所以早左嚟,Oppa好好😌話我哋早咗都冇問題,都可以比我地入去坐低睇Menu即刻睇吓有冇醬油蟹,係有㗎🤭超想食,但同行朋友唔食,所以食唔到🥲咁我哋揀咗四樣野食,當然有我最鍾意嘅海鮮煎餅、韓式豬手、經典紫菜包飯、排骨蒸餃,又係眼闊肚窄,最後都食唔晒😅講吓啲嘢食,我每次必食嘅海鮮煎餅,呢個有蝦,魷魚、青紅椒、韭黃、韭菜,超多餡料,煎到好香好脆,但又唔會有油膩感,味道一如以往🤤同埋份量好多兩個人食唔晒豬手嘅份量都幾多,肥瘦比例適中,肉質軟腍,有蔬菜籃配埋,唔好以為配菜就會hea,裏面有六種唔同嘅菜,我最鍾意加辣醬,泡菜包住一齊食經典紫菜包飯有八種材料,芝士、牛肉、紅蘿蔔、生菜、青瓜、醃蘿蔔、蛋絲、牛蒡絲,入口有豐富口感,又有好香嘅麻油香味,好味排骨餃子有八粒大大粒,呢個會連個爐一齊上,用蒸氣蒸住,咁啲餃子皮就唔驚會變硬,同埋可以keep住熱食,呢個做法幾細心最後我哋叫咗一支不可缺少嘅米酒

最後我哋叫咗一支不可缺少嘅米酒

2023-05-30