呢間街市熟食店係大埔圈都出哂名,假期黎食預左人勁多,位勁迫。環境:係街市黎講,算幾企理食物(綜合之前食過):豬軟骨飯(可另外比錢加蛋)- 常設菜色之一,其實似排骨多過豬軟骨,但勝在大大舊,有肉食,調味近似日式味噌。加炒蛋食幾正。焗雪山- 只能話呢款甜品本身既設計好難整得好食。呢度會在雪山蛋白上加疑似朱古力醬,有一種化學品味道,好奇怪好難食,接受唔到。鹹牛芝士牛角包- 大部分人話呢度既牛角包好正,就揀左呢款試,個人覺得包身好空虛,好鬆散,一壓就變紙巾甘薄,但重有牛油香,加上filling 唔多,食完得於冇食過野。焗豬扒意粉(芝士汁)-即叫即焗,豬扒有兩大舊,芝士汁係半稀個款,幾香口,意粉唔會太淋。焗芝士雲吞拼薯條- 細細碗,有五粒雲吞,面放落同焗意一樣既芝士汁,雲吞係自家製款,但裡面個豬肉餡個人唔喜歡,d肉似落左好多粉,好淋,但雲吞皮合格。薯條唔係特別香口,覺得油過頭。紅豆冰- 跟餐加$7,必點,好多紅豆,佢係落椰奶,非花奶,仲正。總結:飯/焗意類係幾ok, 湯麵望過樣感覺麻麻,小食類就有小伏大伏,都有ok既,好似pizza個d。主selling point 其實係以街市價食到一d出面極
環境:係街市黎講,算幾企理
食物(綜合之前食過):

總結:飯/焗意類係幾ok, 湯麵望過樣感覺麻麻,小食類就有小伏大伏,都有ok既,好似pizza個d。主selling point 其實係以街市價食到一d出面極少見既食品,好似焗雲吞。

值得一提係呢度既阿姐好快手又好態度(不拘小節個種,非酒店式服務),所以先會令人再食多幾次。