不寫不服氣個朋友話想食芝麻糊, 但係我想食雪花冰喎 ! 另一個朋友介紹呢间 "大良八記" !記得半年前曾经幫襯過一次覺得麻麻地,明明係食傳統嘢,學人轉型扮潮, 有不文不類之感!今晚又重臨此地,令我相信以后唔駛旨意再幫襯 !見有位入去坐 ,我哋咪叫咗一個芝麻糊加湯丸同埋兩份雪花冰(分別芒果及益力多冰底),之前佢哋派咗張優恵傳單可以平$5蚊‧其實雪花冰要$32一份包3配料,價錢普通! 之后等咗5分鍾佢哋先話無益力多,是但我咪改士多啤梨味啦!再等10分鐘士多啤梨嚟咗,哇 ! 有無搞錯! 雪花冰得小小山丘,小得可憐! 我未見過咁少, Hazgen 雪糕仲多過佢! 偷工減料,仲貴過食Hazgen ! 呻苯!之后, 芒果味嚟到還好D,比我多點但都比外面差很多! 同理呢兩份雪花冰味道一般! 最激氣事件:芝麻糊叫咗無嚟!我與朋友食完都未嚟! 咁我朋友咪揾個男待應追單!佢話整緊話要等多陣! 唉! 大佬!芝麻糊加3粒湯九要整几耐? 5分鍾夠未 ! 大大話話由落單到而家成25分鐘,整幾+碗都得!咁我朋友照等,黠知在等期間,他們竟然將芝麻糊俾咗後面2枱客(落單不過5分鍾)! 我朋友咪發
不寫不服氣

再等10分鐘士多啤梨嚟咗,哇
! 有無搞錯! 雪花冰得小小山丘,小得可憐!

最激氣事件
咁我朋友照等,黠知在等期間,他們竟然將芝麻糊俾咗後面2枱客(落單不過5分鍾)! 我朋友咪發脾氣唔食,我們即刻去理單取消芝麻糊‧ 我個朋友一心食芝麻糊無得食梗係同收銀個老細投泝! 點知我個朋友未講佢已經講 ;(對唔住)(啲細路搞錯啫, 嚟食嘢唔洗咁嘅), 完全無俾機会我朋友發表意見, 咩叫服務呀? 我俾錢嘅時候都忍唔住出聲: ( 唔洗再幫襯 )~! 仲有明明俾咗張平$5優恵傳單,埋單應該$59! 佢收$100找$36俾我! 咁即係平$5優恵傳單"廢"嘅!搵苯!奉勸各位想幫襯唸過先!隔離嗰間"海記"甜品好過佢哋多多聲!
2010-08-19
$32 (宵夜)
慶祝紀念
生日
  • 芝麻糊(用25分鍾整)