2017-11-21 700 瀏覽
依間港式懷舊西餐廳每逢午飯時間都逼滿人,門口仲有345個人要排隊等位,令我好奇心起去試一試,就明白啲人點解要排隊啦,原來質素真係唔錯先睇餐牌,食物種類都好多元化,價錢方面平均一個餐60蚊左右,包埋湯及飲品,算係咁啦。我就叫咗個葡汁雞扒焗飯,算係港式餐廳常點既菜式之一餐湯方面有紅有白,我揀咗羅宋湯,賣相其實普通,但飲落其實好唔錯有少少微辣。個重點係焗飯,賣相好有懷舊味道,一望都知用咗大量芝士,雞扒有舊,雖然係切開一件件,但每件都幾大塊,唔使驚食食吓飯冇餸而且真係新鮮滾熱辣焗好,會買香濃嘅葡汁,成個飯味道真係唔錯睇下可以「拉芝」架餐茶方面我叫左熱奶茶,味道就正常,不過我見人地叫熱咖啡賣相好好,而且咖啡味好香濃,坐係旁邊都聞到下次應該要叫咖啡先係。我見其他人點嘅餐牌上其他食物樣子都好好,其中都幾多人鍾意叫塊牛扒食,都幾靚架,下次要食餐廳食物質素不錯,難怪咁多人排隊都要食,但預咗坐得迫啲架啦。
有少少微辣。
葡汁雞扒焗飯
而且真係新鮮滾熱辣焗好,會買香濃嘅葡汁,成個飯味道真係唔錯
睇下
可以「拉芝」架

下次應該要叫咖啡先係。

葡汁雞扒焗飯